Göm dina affiliatelänkar för sökrobotar

0 kommentarer
Varför ska man göra det här? Ju för att sökmotorer verkligen ogillar affiliate länkar och ger sidan ett sämre betyg vilket gör det svårare för dig att få bra placeringar i sökmotorer.

Så här fungerar robotar!
Robotar undersöker din sida och klickar på alla länkar som din hemsida eller blogg har för att se vart de leder. Sedan ser de om det är affiliatelänkar, hur många du har och om de är samlade eller utspridda. Därefter fattar de sitt beslut och avgör tillsammans med resten av innehållet på din blogg/hemsida hur bra eller populär dem tycker att den är. Utifrån denna analys fattar de sedan beslut hur bra de ska ranka din blogg när någon söker på just dina sökord.

Kontrollera robotar som kommer till din blogg
Så om du jobbar med affiliate marknadsföring vill du förmodligen inte att robotarna ska se dina affiliate länkar så att du kan få en så bra positionering i sökomotorn som möjligt. Du kan inte styra robotarna men du kan däremot förbjuda dem att klicka på dina affiliate länkar. På så sätt ser dem aldrig vart dem leder och utesluter dessa länkar när de ska avgöra din positionering.

Detta alternativet funkar perfekt för bloggare men likaväl för hemsidor som inte cloakat sina affiliatelänkar.( Cloakat = gömt eller omdirigerat med php) Om du jobbar med hemsida och har cloakat dina länkar hittar du exempel på hur du gömmer dina länkar för sökrobotar längre ner i denna artikeln.

Så här förbjuder du robotar att klicka på dina länkar
Allt du behöver göra är att lägga in en radsnutt direkt efter varje länk som du publicerar.

Den här kodsnutten
rel="nofollow"

Den lägger du in efter varje affiliatelänk. Nedanför ser du ett exempel.
<a href="http://ads.betsafe.com/redirect.aspx?pid=8275&amp;bid=2900"rel="nofollow" target="_blank">Spela för 100kr gratis på kasino röd. </a>

Måste jag lägga in den här kodsnutten efter alla mina länkar?
Helst ,om du vill få så bra positionering som möjligt så se till att göra det här redan från början när du startar upp en ny blogg eller hemsida så slipper du gå igenom alla länkar efteråt.

Vad betyder koden rel="nofollow"
Det betyder att roboten som undersöker din sida inte får lov att följa länken. Den får alltså inte klicka på den för att se var den leder.

Göm dina affiliatelänkar på din hemsida
Om man jobbar med en hemsida kan man cloaka sina affiliatelänkar - det här betyder att man gömmer dem helt enkelt. Detta underlättar väldigt mycket när man ska jobba som affiliates då ett affiliatepartner alltid har en affiliatelänk som som ser ut och vara en länk från hemsidan samt att man kan ändra tusentals länkar på sidan genom att bara ändra en.

Om du jobbar med en hemsida kan du inte lägga till no follow på dina cloakade länkar men du kan däremot skapa en robots.txt fil där du förbjuder robotarna att klicka på alla som mappar du väljer. Om du cloakat dina affiliatelänkar borde dem alla ligga i samma mapp.

Det här gör du genom att skapa en .txt fil där du lägger in den här koden

Den här koden förbjuder roboten från att undersöka allt på din hemsida

user-agent: *
   disallow: /

För att kontrollera vad roboten inte ska få se skriver du endast mapp namnet efter /
Ex:
user-agent: *
   disallow: /affiliatelankar/

För att dölja fler mappar måste du lägga till fler disallow
Ex:

user-agent: *
   disallow: /affiliatelankar/
   disallow: /bilder/
   disallow: /partners/

Bloggarens bästa marknadsföringstips!
Men som bloggare kan man inte använda sig utav så kallad php cloaking för att gömma sina länkar och inte heller finns det något verktyg som kan ändra alla länkar åt dig. Om du jobbar med affiliatemarknadsföring via en blogg är min största rekommendation att du aldrig länkar inuti ett inlägg.

Varför ska man inte länka från inläggen?
Ju för vad händer när du har skrivit 600 artiklar och länkar i alla dessa till en affiliatepartner som precis gått i konkurs eller byt alla sina länkar? Det enda du kan göra är att gå igenom alla 600 artiklarna och lägga in en ny kod och det skulle du inte tycka är så jävla roligt det lovar jag dig. Dessutom om du helt undviker att länka från inläggen behöver du bara styra affiliatelänkarna i din sidebar och detta leder till att din blogg blir sökmotorvänligare och får bättre positionering + att du enkelt kan hålla koll på alla dina länkar trots att du jobbar med en blogg.

Att undvika länkar i inlägg ger mer pengar
Trust me det här ger mer pengar även om det verkar som att du förlorar pengar därför att det saknas länkar i inläggen. Se bara till att allt du skriver om även har en länk i din sidebar som är enkel att hitta. Dvs undvik tusentals länkar, dela upp dem och gör det enkelt och snyggt så att en besökare hittar länken även om den inte finns i inlägget. Om besökaren tycker att inlägget är intressant kommer den att hitta länken, om inte skulle den inte gjort det även om den fanns i inlägget.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.